inapoi
FEMEI PE MATASARI
Comentarii: 

Femei pe Matasari este un festival urban de arta si cultura, aflat deja la a 2-a editie. Scopul festivalului este schimbarea perceptiei despre strada Matasari, considerata in trecut un spatiu al depravarii, al prostitutiei, al drogurilor si transformarea ei intr-un univers cu o varietate de valente, unde se descopera noi si noi dimensiuni care definesc femeia contemporana, intr-un spatiu care celebreaza polivalenta universului feminin.
Anul acesta festivalul a avut loc in perioada 22 – 24 iunie pe strada Matasari, nr 17.

Daca anul trecut am inceput in a ne implica in proiectul Femei pe Matasari prin a realiza pantofi pentru prezentarea semnata Wilhermina Arz, anul acesta am simtit nevoiea sa ne aducem contributia intr-o masura mai mare si sa fim mai activi.  Astfel, festivalul a inceput si s-a terminat cu amprenta Cristhelen B by Musette. Startul a fost dat de prezentarea de moda ‚INCOTRO?/QUO VADIS?’ - un manifest de stil si eleganta sub forma unui decalog al celor 10 dorinte ascunse in fiecare dintre noi,  semnata Wilhermina Arz si Cristina Batlan. Tematica prezentarii a fost puterea de transformare a femeii moderne, magia si forta cu care ea trece impecabil de la atitudinea burlesque de noapte la cea boema si jucausa de zi. Tinutele create de designerul Wilhermina Arz au fost completate perfect de stiletto Cristhelen B, moderni si rafinati, din lac cu accente de glitter, cu toc gratios. 

Prezentarea a avut doua parti, ambele exprimand feminitatea si misterul, in moduri si maruri diferite. Cele 10 modele au defilat in trenciuri satinate in culorile curcubeului si purtand peruci bob negre, uimind publicul prin aparitia lor spectaculoasa si misterioasa in acelasi timp. Respectand astfel tema initiala, in partea a 2a a prezentarii, modelele si-au schimbat tinutele in dressingul amenajat chiar pe scena, ajutate fiind de catre insasi creatoarele, Wilhermina Arz si Cristina Batlan. De data aceasta tinutele predominate de nude, bej si alb, cu accente de voal, matase, dantela si broderie, au fost ’colorate’ de accesorile din flori si puse in valoare de stiletto colorati cu varf din glitter. 

Modelele au renuntat la peruci, precum si la atitudinea bourlesque, in favoarea unor bucle angelice, a unor zambete largi, aratand publicului latura lor joviala, ramanand insa fidele stiletto’urilor pana la sfarsitul prezentarii.
Ultima zi a festivalului s-a incheiat cu un cross caritabil pe tocuri‚ 250m Tocuri, in beneficiul sectiei de oncopediatrie a spitalului Marie Curie din Bucuresti in cadrul caruia, persoane publice si nu numai si-au dovedit abilitatile de a alerga pe tocuri pentru o cauza nobila. 

Premiile la cele trei categorii de pantofi si anume: Charleston chicks (3-5 cm), 60s Retro (5,1-8,5 cm) si Disco Elevators (+8,5cm) au fost acordate de catre Musette si au constat, in cate un voucher pentru fiecare dintre cele 3 castigatoare de la fiecare categorie cu care fetele si-au achizitionat produse din magazinele noastre.